Vragen?
Bel 035 - 3033 222

"Innovatieve bedrijven zijn lichtend voorbeeld voor de branche."

Geschreven op:
9/4/2021
Lees verder

De CEO van funda, Quintin Schevernels, is een de juryleden van de Nationale Makelaar Awards 2021. In zijn managementrol bij het technologische bedrijf ligt zijn focus op verandering en groei. Wat is zijn kijk op de woningmarkt, de rol van de makelaar en de ultieme awardkandidaat?

Quintin Schevernels is in de gelukkige omstandigheid dat hij zeer veel gegevens heeft over het zoekgedrag van Nederlanders op woongebied. Dit valt hem op: “De zoekstraal is breder geworden, dus meer naar het buitengebied. Vooral in Friesland en Groningen geldt dat. Mensen willen een extra werkkamer en een tuin. Het nieuwe werken, niet meer vijf dagen op kantoor, schept ook voor de toekomst mogelijkheden.”

Meer bezichtigingen

En het blijft niet alleen bij kijken. “Steeds meer zoekers plannen daadwerkelijk met de makelaar een bezichtiging in.” Door disbalans tussen aanbod en geïnteresseerden is het moeilijk een woning te bemachtigen. “Dat geldt eigenlijk voor iedereen in alle segmenten in alle regio’s in Nederland.” Dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, er meer scheidingen zijn en de prijzen steeds meer stijgen, helpt ook niet. “De regering had dit al kunnen zien aankomen, maar heeft nagelaten om deze crisis te voorkomen.”

Lees het hele interview met Quintin Schevernels hier